bezyna ekstracyjna nic nie zrobi na 100% Ale nitro jak jest nowy lakier to może go zmyć a elementy plastikowe rozpuścić lub zmatować
[O2] O usuwaniu zabrudzeń z farby z powierzchni lakieru
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez grutoA LAKIER NIE DOSTAJE W DUPę SLYSZALEM ZE MOZE GO ZMATOWIć
Możesz spokojnie użyć:
benz. ekstrakcyjnej
benz. lakowej.
nie wolno:
rozp.nitro
rozp. carboamidowy
pamiętaj aby po benz. nawoskować element
jak się boisz doświadczeń z chemią to kup tubkę pasty polerskiej TEMPO
farba ze spreja dobrze od tego schodzi.
spokojnie bez nerw
piweczko na odwagę.
pzdr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b-bar01jak się boisz doświadczeń z chemią to kup tubkę pasty polerskiej TEMPO
Jest to pasta lekko ścierna więc tej pasty nie wolno stosować na nowe wpełni połyskujące lakiery .
A polerska pasta to G3 oraz G10 i samemu też nie radzę z nich korzystaćDaniel
Komentarz
-
-
Jakbyś przyjechał do mnie to bym właśnie delikatnie nitrem spróbował. Różne rzeczy bardzo ładnie schodzą. a lakier wcale tak dużo nie matowieje , a jak nawet to można spolerować. I to działa a pracuje jako lakiernik już dosyć długo.
Tylko samemu nitrem nic nie robić
TEMPO jest pastą ścierno- nabłyszczającą, ściera,likwiduje drobne ryski i nabłyszczapozdrowienia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloTa pasta na czarnej perle niestety zostawi matowe miejsce i w takim przypadku to już bez polerki się nie obeńdze
jest jeszcze taki specyfik Metalic restorator specjalnie do bezbarwnego lakieru, po nim robi się lustro, tym czyściłem ślady po asfalcie na dżwiach i progach.
Adamu robota 1 klasa, wydaje się że benz. ekstrakcyjna jest najlepsza.
pzdr.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adamuwyniki organoleptycznie
od lewej, birol, benzyna ekstrakcyjna, rozpuszczalnik ekstrakcyjny.
test wykonano patyczkiem do uszu.
:idea: A tak wogóle: Super pomysł :-)Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adalbertCzy ta część do testów była normalnie pomalowana wcześniej - na fotce wygląda jak mat bez bezbarwnego... chyba że to pozostałość z czegoś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pafgruto, no i jak efekty - wyczyściłeś? czym? i co z lakierem
happy?
[ Dodano: Wto 19 Cze, 07 21:07 ]
z szyby pięknie zeszło - po płynie do mycia szyb z shela - taki specialny do odtłuszczania + karta kredytowa!!!! -delikatne skrobanie ..... a tak w nawiasie to te drobiny są tak ostre ze minimalnie se szkrobnąłem szybe :evil:
[ Dodano: Wto 19 Cze, 07 21:08 ]
KTOś W PRACY MI POWIEDZIAł ZE ZIMA I MRóZ ZROBI SWOJE - ZEBY TEGO NIE RUSZAć?
CO WY NA TO?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutoKTOś W PRACY MI POWIEDZIAł ZE ZIMA I MRóZ ZROBI SWOJE - ZEBY TEGO NIE RUSZAć?CO WY NA TO?
Jest jeszcze inny środek - mleczko Amway do aut:
Na pewno nie zmatowisz lakieru jak w przypadku tempo. Szwagier pojechał tak cały bok w nowiuśkim Punto po tym jak mu w pracy załatwili lakier w wyniku malowania jakiegoś elementu - opady poleciały akurat na auta zaparkowane tuż obok.
Zresztą z tą Tempo to też nie do końca prawda. Kiedyś załatwiłem sobie dach auta chemią Karchera (zabrakło wody w sieci i odjechałem nie do końca spłukując częśc dachu).
Na drugi dzień biała i twarda jak skała powłoka. Tempo pomogło i niczego nie zmatowiłem.
Dużo masz tych centek?Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Zamieszczone przez grutoKTOś W PRACY MI POWIEDZIAł ZE ZIMA I MRóZ ZROBI SWOJE - ZEBY TEGO NIE RUSZAć?CO WY NA TO?
Jest jeszcze inny środek - mleczko Amway do aut:
Na pewno nie zmatowisz lakieru jak w przypadku tempo. Szwagier pojechał tak cały bok w nowiuśkim Punto po tym jak mu w pracy załatwili lakier w wyniku malowania jakiegoś elementu - opady poleciały akurat na auta zaparkowane tuż obok.
Zresztą z tą Tempo to też nie do końca prawda. Kiedyś załatwiłem sobie dach auta chemią Karchera (zabrakło wody w sieci i odjechałem nie do końca spłukując częśc dachu).
Na drugi dzień biała i twarda jak skała powłoka. Tempo pomogło i niczego nie zmatowiłem.
Dużo masz tych centek?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutoSETKI .....TAKIE MACIUPKIEPUNKCIKI ---- W SUMIE MAM CZERń MAGIC DOPIERO JAK SIE PRZYJRZEC TO WIDAć TO :roll:
Całe auto masz tak upitolone?
Mimo wszystko spróbuj tego środka co ci podałem i testowo maźnij na małej powierzchni. Musi zejść.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grutoTAK CAłE......
[ Dodano: Wto 19 Cze, 07 21:52 ]
CZYM SZFAGIER ZMYł?
Amway jaki podałem pomógł w 100%Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Taki długi okres czasu jest ryzyko, że od spodu pod centkami mogą pojawić się odbarwienia w postaci plam.
Możesz spróbować samą pastą G10 jest miare bezpieczna ale jeżeli nie pomorze to będziesz musiał zastosować G3 , tylko że u lakiernika żeby nie zrobić z niej czarny mat :PDaniel
Komentarz
-
Komentarz